Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

The AVSIM Community

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Türkler için Flight Sim forumu

Türkce konuşanlar için bir Online Flight simülasyon forumu.

1. Started by onurksn,

Herkese Merhaba,Gözlerim yaşardı, 2009 için yeni topic istemiştim, baktım ki kabul olmuş ama ben geç kalmışım. :( Kaptanlar, bilindiği üzere çok beklenen MD-11 Fs 2004 için çıktı. Eğer aramızda alanlar varsa ve buraya 1-2 satır uçakla ilgili kaba taslak bir şeyler karalarlarsa çok memnun olurum.Şimdiden teşekkürler, iyi inişler.

• 2 replies
    • 2.3k views
  2. Guest burak136
    Started by Guest burak136,

Oncelikle ilk mesaji ben aciyorum :)PMDG de soyle bir problemim var.0703 AIRAC yuklu, ve navdata.at den indirdigim LSZH version 30 SID/STAR yuklu.Yuklemeleri dogru yaptim.Fakat RTE sayfasinda DEST kisminda LSZH girdigimde LSZH err: OSKAN unknown yaziyor.Ve DEP/ARR sayfasindan LSZH icin hic bir pist ve STAR secemiyorum.Fikriniz nedir?Tesekkurler.

• 8 replies
    • 5.1k views
  3. Guest kilic
    Started by Guest kilic,

Selamün Aleyküm Arkadaslar.Önce Yeni yilinizi kutar, Allahdan Islerinizde Üstün basarilar dilerim.Bende Kendimi tanitayim1959 Sivas dogumlu ve 1970 Yilindan berli Almanyada Ikamet etmekdeyim. 10,5 Yil Kendi is yerlerimde, harici yillarimi Gemi tersanelerinde, ayrica 3 Adet Türk Askerii Eytim gemilerinde (TCC Tufan..) emgim vardir.Hobim: Zamanla Balik avi ve Modell Benzinli iki adet Helikopter, 1 adet segel ucak ve 4 Adet Arabam var. 13 Subat 2008 de Araba kazasi gecirdim, Simdi Hamdolsun Allaha 6 sefer Ameliyyet olmama nazaren biraz düzeldik. Simdilik Bilgisayarla Ucmadevam etmeye calisiyorum.Bilgisayarim:Cpu:Intel Core2 Quad Q6600Ekran Karti iki adet:EVGA 9800gx2 BlackPe…

• 0 replies
    • 1.8k views
  4. Started by onurksn,

Selamlar,Avsim'in tüm Türk ve Türkçe bilen üyelerine en içten dileklerimle iyi seneler dilerim. :( Arada burada da 1-2 topic açılsa yahu... :(

• 0 replies
    • 1.7k views
  5. Started by onurksn,

Kaptanlar merhaba,Bildiðiniz üzere güzel ülkemizde çoðu meydanda bu tip yaklaþma mevcut, chartlara baðlý kalarak uçan kaptanlara sormak istediðim þu:Bu racetracklere geliþ HDG'niz ne olursa olsun baðlý kalýyor musunuz? Þayet kalýyorsanýz paterni AP'yle (FMC ile veya HDG'i manuel vererek) mi uçuyorsunuz yoksa manuel olarak mý? Son olarak da en zevkli bulduðunuz yaklaþma hangi meydanýmýzda hangi piste?Cevaplarýnýz için þimdiden teþekkür ederimSaygýlarýmlaOnurLTBA

• 4 replies
    • 4.7k views
  6. Started by onurksn,

Herkese merhabaWilco'nun yeni çýkardýðý Airbus Series ile uçan kaptan arkadaþlar var mý? Varsa tavsiye ederler mi?Artýlarýný ve eksilerini kýsaca özetleyebilir misiniz?Teþekkür ederimOnur

7. Started by BRH,

Merhaba;PMDG TCAS online uçarken (vatsim) aktif hale gelmesi için PMDG ayarlardan TCAS Fsuipc mi olmalý yoksa Fs2004 mü ? (Pmdg-styles menü içindeki seçenek)Teþekkürler.

8. Guest eudoniga
    Started by Guest eudoniga,

Hello to all turkish simmer friends !!! :-zhelpJust to let you know about a small, crazy, nice, freeware project, that's trying to offer "voices" with in-flight briefings, both flight attendant's (typically female voices) and first officer's (typically male voices).The project is called M.I.B., that is Multilingual In-flight Briefing, and you can find the first contributions in italian, french, spanish and dutch, published on avsim and flightsim file libraries.Just look for file names beginning with "mib" and imagine to do the same with your national language: we are still missing Turkey !!!:-spacecraftTo volunteer, or just make questions, please email me directly at:eudo…

• 1 reply
    • 2.5k views

Account

Navigation

Search

Search

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.