Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

The AVSIM Community

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Türkler için Flight Sim forumu

Türkce konuşanlar için bir Online Flight simülasyon forumu.

1. Arkadaşlar Selamun Aleykum. Fsxe İnternetten bulduğum PMDG 737NGXİ Yükledim.Herşey Sorunsuz Yüklendi Pmdg operations center de var iyi güzel fakat oyuna girmeye çalıştığımda "this utility has not been processed with preptool" "Initalzation of licence failed.." hatası veriyor ve oyuna girdiğimde kapanıyor

2. Started by osmanksk,

Türkiye Havameydanları Scenery lerini bulabileceğimiz bir site tavsiyesi yapabilecek biri varmi acaba? bu konuda yeniyim ve sanırım biçok şeyi kaçırmısım Sceneryler eski zamanlarda Sunulmuş ve linkler ölmüş biçok sitede üyelik vermiyor indiremiyoruz. tabiki..herhangi bi tavsiyede bulunabilecek (AVSIM dede 2 tane var)

• 2 replies
    • 6.9k views
  3. Started by heroturkey,

Öncelikle selamlar, Ben son günlerde ils inişleri deniyorum sevgili pmdg'im ile çok güzelde indiriyorum ancak benim sorum biraz tekniksel. Neyse soruma gelelim Şimdi charlarda CAT belirmeyen approachlarda var (ILS/DME gibi) bunlar neden kategori belirtimiyor benim bildiğim her bir ils'in categorisi vardır. Birde ben uçuşumu gerçek hayattaki gibi isterim o yüzden gerçekte her pist CATIII olmadığından Bu CAT I veya II'lerde ne zaman devre dışı kaldığı chartlarda yazıyormu veya nerden öğrenebiliriz ona göre A/P kapatıp sanki devre dışıymış gibi indirmeye çalışıyorum. Ve şu Radio veya barometre altitude ayarı arasında fark nedir. Ve şu aproaching minimums....minimums...min…

4. Selamlar, ben Microsoft Flight Simulator oyununa yeni başladım. Başlama sebebim yeni ürettiğimiz bir simulasyon platformu. Bu platform 2 eksenli özel bir tasarıma sahip ve her eksende 20 derecelik açı kapasitesine sahip. MFS ile denedik, hareket optimizasyonunu bitirmek üzereyiz. Platfor hareket bilgisini kontrolcüden değil (bu konuyu bilmeyenlerin kullandığı basit yol, simulasyon olmuyor elbette) direk oyundan aldığı için kalkışlar, inişler ve oyun içindeki her türlü hareketi hissediyorsunuz. Detaylı bilgi almak isterseniz aşağıda belirttiğim sitedeki iletişim kanallarından bize ulaşabilirsiniz. www.innomaya.com

• 0 replies
    • 4.3k views
  5. Started by servet,

Arkadaslar merhaba yeni bir formatage dan sonra fsx yukledim hiç bir sorun yok ama 737NGX i yuklemeye çalisiyorum DirectX çikiyor yeni yuklemeler yapmam gerektigini bildiriyor bende kabul ediyorum ama 737 yuklemeden kapaniyor,fsx de uçaklar var ama tum ekranlari karanlik ve hiç bir dugme çalismiyor ne yaptiysam olmadi biri bana yardim edebilirmi bilgisayar XP tesekurler

• 1 reply
    • 3.2k views
  6. Started by oyku68,

PMDG 747-400 arkadaşlar şuna bir bakın anlayamadım bende böle sorun var

• 7 replies
    • 5.3k views
  7. Started by SPVA,

This community will serve the greatest number of people, and call for the same events. We will have monthly events including the already summoned are:- Discussion about various issues both real and virtual.Contest-every 3 months to create a logo for the community.Coming soon :Events-IVAO & VATSIM networks.We subtopics for each region of the world (South America, Europe), these topics can speak the languages of origin.Sera also created a newspaper this month where he will go virtual and real news.Auditors with the support of all recorders of all,The VA team SP (Simple pilot)PS: The applications are open to:STAFF; FORUMS SUPERVISORS, HEAD OF REGION; PUBLIC RELATIONS; JO…

• 0 replies
    • 2.5k views
  8. Guest kilic
    Started by Guest kilic,

Sel. Aleyküm Sorry MSFX icin Tr. Ucaklari varmi ve nereden temin edebiliriz yardimci olursaniz memun olurum.NE MUTLU TÜRKÜM DiYENEMfg. Bilo

• 6 replies
    • 9k views
  9. Guest christophklermann
    Started by Guest christophklermann,

.................................

• 0 replies
    • 2.8k views
  10. Guest christophklermann
    Started by Guest christophklermann,

arkadaslar selammerge yaptim wilco 50N ile ama weather radarım çalışmamakta bazen test olurken çalışıyor ? :S çözümleriniz nedir ?

11. Guest Cagin
    Started by Guest Cagin,

Herkeze selam tekrardan :),Aramızda repaint ile ugrasan,bu işe gönlünü vermiş,%0 hata ile çalışan(yada bu okadarda onemli değil),arkadaşlarımız varmı?Var ise bu konu altına isteklerimizi bildirelim derim ben.

• 0 replies
    • 2.8k views
  12. Guest Cagin
    Started by Guest Cagin,

Açmıyayım açmıyayım diyorum ama artık pes ettim.Elinde yada SSW A310 1.5 update'i olan bir arkadaşımız var ise bana ulaşabilirmi.Şu an hiçbiryerde yok.Biliyorsunuzki simsoftworkshopkapanalı bayağı oluyor.Eğer arşivleri arasında saklayan var ise beni öok mutlu edecektir.Sevgilerimle;

• 1 reply
    • 3.2k views
  13. Guest emrah
    Started by Guest emrah,

arkadaslar uzun zamandir avsim kapali ne zaman tekrar acilacagini bilen var mi?

• 12 replies
    • 4.9k views
  14. Started by hakan737,

arkadaþlar içimizde tinmouse II 737-200 kullananlar varmý?

• 4 replies
    • 5k views
  15. Guest Cagin
    Started by Guest Cagin,

Herkeze Selam tekrardan,Isafjordur,BIIS meydanını bilenler vardır içimizde.Hani şu SAS'ın Fokker 50'sinin iniş kalkış videoları falan var.Herneyse bende dedimki hade şu meydana uçayım bare.(yaklaşma vs. gerçekten çok zevkli)Araştırdım ve ICELAND 2005 diye bir scenery türünde içinde birçok meydan ve yanındada landclass veriyor ayrıca süper bir dosya buldum.Ama ne yazıkki hayellerin suya düştü bu melet uçuşa başlandığı anda bulding crash veri duruyor ve sorun nedir anlamadım.Herkez bi denesi diye alta link koyuyorum cevaplarınızı bekliyorum.http://files.fsnordic.net/Flight_Simulator/Scenery/Iceland/

• 4 replies
    • 3.4k views
  16. Guest Cagin
    Started by Guest Cagin,

Herkeze merhaba arkadaşlar;PSS PA merge kullanıyorum.Bunu bir siteden sadece panel.cfg olarak indirmiştim.Cfg leri yapan adam ayırmış dosyalara ''A320 CFM Panel A320 IAE Panel'' vs...Sorunum şu adam CFM motolarına epr değerleri koymuş halbuki EPR lar İAE motorları içindir bildiğiniz gibi.Şimdi benim panel.cfg yi değiştirmem lazım EPR'ları N1 % yapmam lazım.PSS A320kullanan arkadaşlar bu konuda yardım ederse sevinirim ve beni bilgilendirirse.

• 14 replies
    • 6.3k views
  17. Guest Cagin
    Started by Guest Cagin,

http://www.airsimmer.com/products.htmİlginç bir satış sunumu olmuş bakalım sonu ne olcak :??.Bu arada satın alan arkadaşlar varsa yorumlasınlar bu tayyareyi ama merak ediyorum kaç kişi temin edebilecek advanced'ı?

• 7 replies
    • 3.9k views
  18. Started by razorseal,

Selamlar,Avsimde artik Turk forumuda var! :)Kendimi tanitiyim.Adim Emir ve su an ABDde yasiyorum, su an Delta Connection Akademisine gidiyorum ve Private, IFR ve Commercial Licenselarim var, yakin bir zamanda multi ve CFI alicam... 3, 5 sene sonrada insallah bir hava yoluna girerim insallah :)Isterseniz burda kendinizi tanitin ve avsimin bu bolumunu en guzel turk flight sim subforumu yapalim! :)

• 13 replies
    • 6.4k views
  19. Guest Cagin
    Started by Guest Cagin,

Herkeze merhaba,Aramızda bu iki efektin Pairbus a32X serisi için coordinatelerini bilen arkadaşlar varmı?

• 2 replies
    • 3.2k views
  20. Started by Fry777,

HelloCan anyone tell me where to find turkish scenery for FS X please ? :)ThanksDeniz

• 2 replies
    • 6.4k views
  21. Guest emrah
    Started by Guest emrah,

herkese selam ben fs 2004 kullaniyorum.ucaklara kanat goruntusu ekleyemiyorum. siddetle yardimlarinizi bekliyorum. simdiden tesekkurler.

• 4 replies
    • 4.1k views
  22. Guest emrah
    Started by Guest emrah,

tekrar herkese selam.kanat goruntusu icin yardim istegime cevap gelmedi ama insallah kabin anonsu icin yardim edebilirsiniz.indirdigim thy kabin anonsu dosyasi icindeki ``read me`` bolumunde dosyalari C:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\Sound\FDSFX a yapistirmami soyluyor.ancak sorun su ki uzantinin sonundaki fdsfx bolumu bende yok sadece sound kismina kadar gelebiliyorum. bu konu hakkinda yardimlarinizi bekliyorum.bu arada hem yeni bir fs kullanicisi hemde yeni bir avsim uyesiyim o yuzden bu tip konular sizin icin cok basit gelebilir ama ben henuz konuya tam vaakif degilim. simdiden herkese tesekkur ederim.

• 2 replies
    • 7.9k views
  23. Guest raider44
    Started by Guest raider44,

merhaba arkadaşlar!aranıza yeni katıldım.Sizlere bir sorunumu paylaşmak istiyorum öncelikle fs passenger x isimli programı kurdum yani programın fsx versiyonunu kurdum.buraya kadar herşey normal daha sonra fsx i açınca "your version of fsx is outdated(RTM),you nust have at least sp1 or sp2 installed-aborting fspassenger-fspassenger will now exit" yazılı bir error penceresi açılıyor nedinini bileniniz var mı şimdiden teşekkürler... :(

• 2 replies
    • 7.1k views
  24. Started by onurksn,

Merhaba Kaptanlar,LTBA 2008'i yükledim ve oldukça da memnun kaldım. Gayet güzel yapılmış. Gökhan Bayraktar'a katkı ve emeğinden dolayı teşekkür ederim.Ufak bir bulanıklık sorunu var ve bunu gidermek için sanıyorum bir yama mevcut. Sanalpilot forumunu aradım taradım, yamanın linkini buldum ancak sanıyorum geçersiz.Acaba Avsim'de bu yama mevcut mu, ben bulamadım, nereden bulabilirim? Özel bir neden yoksa yama tekrar Avsim'e yüklenebilir mi?Teşekkür ederim

• 0 replies
    • 3.8k views
  25. Started by onurksn,

Merhaba,Tüm aramalarıma rağmen Istanbul Atatürk için 06-24'e iniş, 18-36 lardan kalkış imkanı veren bir AF2 bulamadım. Kendim yapmayı deneyeceğim ancak bu konuda amatör olduğum için pek mümkün olmayabilir.Acaba böyle bir afcad dosyası hali hazırda mevcut mu?Teşekkür ederim.

Account

Navigation

Search

Search

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.